View this post on Instagram

חג השבועות כבר עוד שניה כאן ואתם פשוט חייבים להכין את המתכון שהכנתי לכם עם כל המוצרים המטורפים ששטראוס שלחו לי, אז אם אתם רוצים בשולחן החג שלכם מעורב ירושלמי על בסיס בטטה ברוטב צ'זיקי מדנונה גריק כמו שלי, אז צפו ותרשמו, זה המתכון: לצ'זיקי גריק: 2 דנונה greek 7% 1 דנונה 3% 1 שמנת מתוקה 28% יטבתה שמיר נענע פטרוזיליה כוסברה 2 שיני שום כתושות 1 מלפפון קצוץ. מעורב בטטה קוביות בטטה מופשרות במשרה של שמן זית – עם בהרט סומק גמון וכורכום ומעט אבקת אספרסו למינימום חצי שעה במקרר. על מחבת רותחת מתיזים ספריי שמן זית של יד מרדכי ומקרמלים עם בצל סגול. כאשר הבצל מתחיל להחליף צבע מוסיפים את הבטטות עד השחמה. מעבירים הכל לקערה ומוסיפים 3 כפות כוסברה, שום קלוף ומערבבים היטב. במיקסר נקציף שמנת מתוקה של יטבת ודנונה גריק, נוסיף חצי כפית ראס חנות קורט מלח וקורט פלפל שאטה עד שנגיע לקצפת יציבה. הגשה: על צלחת נעשה משיכת דנונה צ'זיקי. עליו נניח את המעורב בטטה ומעל נסגור עם אבקה שהוצאנו מהקפסולות של קפה עלית. אתם לא מאמינים איזה טעים זה, תנסו ותשלחו לי המתכון. #בשיתוףשטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס @straussgroup

A post shared by Tom Aviv טום אביב (@tom_aviv) on

 

View this post on Instagram

אם אתם עוקבים אחריי בשנים האחרונות, אתם יודעים שאני ממעטת לפתח מתכונים עבור חברות מסחריות. אני מקבלת פניות לפיתוח מתכונים כמעט כל יום, והתשובה כמעט תמיד שלילית. הסיבה מאוד פשוטה – אני רוצה לבשל מה שבא לי, ללא מגבלות או הנחיות, ויותר חשוב – אני רוצה לבשל מחומרי גלם שממילא קיימים במקרר ובמזווה שלי. אז כשפנו אלי משטראוס ושאלו אם אני יכולה לפתח להם מתכון עבור שבועות עם החמישה מוצרים שאני הכי אוהבת של החברה, נעניתי לאתגר בשמחה. במקרר שלי ממילא תמיד יש יוגורט יווני, שמנת מתוקה ויוגורט דנונה 3% (בחיים לא תמצאו אצלי מוצרים 0%), כמעט תמיד אפשר יהיה למצוא סימפוניה, ומאז שגיליתי את החומוס המצונן, צריכת החומוס בבית עלתה פלאים. ותמיד יש גם קוואקר, אבל הוא לא במקרר, הוא במזווה 🙂 ואז הם אמרו עוד משהו: נשמח שתפתחי מתכון למנה עיקרית, כי את המנה הראשונה מפתח טום אביב, ואת האחרונה הקונדיטורית אור שפיץ. יאללה, זו היתה הזדמנות מעולה לעוף על אחד המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם – שישברק. שישברק הוא אחד מהמאכלים האהובים עלי, מאכל מהמטבח הערבי. אין פעם שניסע לצפון ולא נעצור ב"עזבה" ונאכל כיסנים קטנים, ממולאים בשר טחון ומתובל, ומבושלים ביוגורט חם. כל כך הרבה עדינות ותשומת לב בתוך קערה חמימה ומנחמת. אז לכבוד חג השבועות, החלטתי לפתח את הגרסא הצמחונית של השישברק, בה את הבשר מחליף תרד טרי, אבל לא פחות חשוב – "סחבתי" את המתכון לכיוון איטליה (בצק חלמונים עשיר מחליף את הבצק הבסיסי של השישברק, שקשה יותר לרידוד וקיפול), ושיניתי את שיטת הבישול כך שתוכלו להגיש את המאכל הזה בערב החג, בלי לעמוד בלחץ ליד הכיריים ולפחד שהיוגורט יתפרק והכיסנים יידבקו. ואם כבר מדברים על איטליה, אז את הפרמזן המסורתי מחליפים גרגרי חומוס, שהאורחים מוזמנים לפזר מלמעלה. דבר אחד מרכזי לא השתנה בין המקור לפרשנות – הטעם. התיבול המובחן והנהדר של פלפל שחור, פלפל אנגלי ומוסקט בתוך הכיסן, שמשתכשך בשלולית חמימה של יוגורט מתובל בעדינות בשום, הוא הסיבה שאני כל כך אוהבת שישברק. ולכן, קבלו אותו – שישברק של אמצע הדרך, בין איטליה ללבנט. מנת שבועות מנצחת. המתכון המלא עכשיו אצלי באתר #בשיתוף_שטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס @straussgroup צילומים משגעים: @avivshkury

A post shared by Efrat Enzel (@efrat_enzel) on

 

View this post on Instagram

מתכון מטורף לעוגת גבינה וקפה לכבוד שבועות🥰✌🏻 🍫תחתית העוגה: 200 גרם פתי בר של עלית 100 גרם גרנולה קראנץ' של אנרג'י 100 גרם שוקולד מריר של עלית 120 גרם חמאה מומסת בקערה נערבב שברי הפתי בר והגרנולה עם שוקולד מריר קצוץ וחמאה מומסת. נשטח את התערובת ברינג בקוטר 22 ס"מ. 🍫מסת הגבינה: 500 גרם גבינת סקי 200 גרם מעדן סקי בטעם וניל 150 גרם סוכר לבן 6 ביצים שלמות 100 מ"ל שמנת מתוקה של יטבתה 200 גרם שוקולד פרה לבן 5 כפות קורנפלור בקערה נוספת נערבב את כל חומרי בלילת הגבינה פרט לקפה. נפריד שליש מן התערובת ונוסיף לה כף קפה Platinum של עלית מהול במעט מים רותחים ונערבב. נמזוג את שתי התערובות לרינג וניצור דוגמת שיש. נאפה בחום של 130 מעלות כשעה וחצי עד שהעוגה רוטטת למגע. נקרר היטב את העוגה. 🍫קצפת קפה: 250 מ"ל שמנת מתוקה של יטבתה כפית קפה Platinum של עלית כף פודינג וניל + כף אבקת סוכר נקציף את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה ונקשט את העוגה. בתאבון אהובים שלי😍 #אמאללהואבאללה #בשיתוףשטראוס @straussgroup #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס . . . . . . . ‏#delish #baking #sweets #foods #nutella #eeeeeats #cakes #instalike #desserts #food #sweettooth #feedfeed #cheesecake #insta_israel #igourisrael #il_instagram #telavivcity #androidography #androidnesia #androidinstagram #focalmarked

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky) on

 

View this post on Instagram

כולם יודעים שאני מכור לגבינות, פסטות ובצקים אפילו שזה חורג מגבולות הדיאטה 🤦🏽‍♂וכשהגיעה חבילת ההפתעות של שטראוס לא היה לי ספק שרביולי גבינות ברוטב שמנת ותרד הולך למלא לי את הלב! בסיר מביאים ליטר וחצי מים לרתיחה עם מעט מלח מכניסים את הרביולי גבינות של שטראוס עד שמתחילים לצוף. במחבת מרססים שמן זית של יד מרדכי, לאחר מכן פרוסות שום ועלי תרד שטופים של טעם הטבע עד שהתרד מתרכך והשום מזהיב. להכנת הרוטב – 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 רוטב שמנת פטריות יטבתה 1 שמנת לבישול יטבתה 1 כף גבינת סימפוניה 1 כף שיבולת שועל QUAKER קורט מלח קורט אגוז מוסקט מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת מנה מושלמת לחג שבועות שכל אחד היה שמח לשחות בה🤭 #בשיתוףשטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס @straussgroup

A post shared by THE KING👑®️ (@izikab) on

 

View this post on Instagram

אני רוצה לחלוק אתכם סיפור עצוב. לפני כמה שנים, כהרגלי בקודש, הכנתי עוגת גבינה לערב שבועות. איכשהו, לא ברור איך, אבל איכשהו, נשארה לי חתיכה מכובדת מהעוגה לקחת הביתה. התרגשתי, כי אין על עוגת גבינה. כבר דמיינתי איך בכל יום בשבוע הקרוב אני מיישרת אותה והפה מתמלא ריר. אבל אז, בת משפחה ששמה נשמר במערכת מפאת כבודה, הפילה את העוגה על הרצפה. כלומר על הכביש. כלומר היא מעולם לא הגיעה איתי הביתה. עכשיו, חשבתי לרוץ בחזרה הביתה, להביא מזלג, וסגנון ג׳ואי ורייצ׳ל לנצל את המצב עד תום. אבל היו עדים והעדפתי לא להגיע ליוטיוב באותו הערב. ליבי נשבר וגזרתי הוצלה. איזה מזל, ששבועות מגיע שוב בכל שנה! השנה אשמור על העוגה מכל משמר, ואיישר אותה בתקווה מעל צלחת ולא על הכביש. אז, כדי שגם לכם יהיה מה ליישר בחג, קחו מתכון מהמם לעוגת גבינה, כזו שהייתם אוכלים מהרצפה אם היא הייתה נופלת. עוגת גבינה עשירה לשבועות: לתחתית: 1 כוס גרנולה אנרג'י 15 יחידות פתי בר של עלית 25 גר׳ חמאה בטמפ׳ חדר אופן ההכנה: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב. מעבירים את התערובת לתחתית של תבנית אפייה ומהדקים לתחתית. מקפיאים לפחות 10 דקות. למלית: 180 גר׳ סוכר 1 מיכל מעדן סקי בטעם וניל (125 גר׳) 200 גר׳ גבינת סקי 420 גר׳ גבינת שמנת 30% 4 ביצים שלמות 120 גר׳ שמנת מתוקה 32% של יטבתה קורט מלח אופן ההכנה: מחממים תנור ל-150 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הסוכר, המלח, מעדן הסקי, גבינת הסקי וגבינת השמנת עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מוזגים את השמנת המתוקה של יטבתה, ומעבדים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא, ומניחים על תבנית תנור עמוקה. מוזגים את בלילת הגבינות פנימה, ומכניסים לתנור. מוזגים לתוך תבנית התנור העמוקה מים, עד כשליש מגובה תבנית העוגה. אופים 40-60 דקות עד שהעוגה מתייצבת. הציפוי: 150 גר׳ שוקולד פרה מריר מעולה 75 גר׳ חמאה פירות טריים שאוהבים אופן ההכנה: בקערה חסינת חום, מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד עם החמאה. מערבבים טוב לקבלת קרם חלק. מפזרים את הקרם מעל העוגה ומקשטים בפירות שאוהבים! בתיאבון!! גילוי נאות: #בשיתוףשטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס ‏@straussgroup

A post shared by Lior Mashiach • Pastry Chef (@lioroooosh) on

 

View this post on Instagram

אז קדימה זה המתכון מצרכים: שרוול אחד של ביסקוויטים עלית כוס גרנולה אנרג'י רבע כוס קפה Platinum עלית קר ללא חלב (מכפית גדושה נס) 2 כפיות קפה Platinum של עלית 3 כפות שמנת מתוקה יטבתה 1 אינסטנט פודינג וניל 500 גר' גבינת סקי 100 גרם שוקולד עלית פרה מריר *** אפשר 2 כפות סוכר אופן ההכנה בסיס מפוררים את הפתי בר עלית גס ומערבבים עם הגרנולה מרטיבים עם רבע כוס קפה קר ללא חלב מרדדים בתחתית תבנית משומנת מילוי מקציפים 2 שמנת מתוקה קרה מהמקרר מוסיפים 2 כפות קפה Platinum ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב. *** אפשר להוסיף סוכר מקפלים פנימה את הגבינה הלבנה יוצקים את המילוי על שכבת הבסיס מצננים במקרר כשעתיים טופ ממיסים במקרו חפיסת שוקולד פרה מריר עם שמנת מתוקה יטבתה + כפית קפה פלטיניות של עלית מצננים ויוצקים על העוגה ומפזרים מעל שבבי גרנולה לקישוט שיהיה לכם חג שבועות שמח גילוי נאות: #בשיתוףשטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס @straussgroup

A post shared by Sarit Goffen Photographer (@saritig13) on

 

View this post on Instagram

רגע לפני שאתם נסגרים על קינוח לערב שבועות, מציעה לכם להכין קינוח כוסות מושלם! קל לכנה וסופר מרשים. בסיס של עוגיות פתי בר עלית וקפה, קרם גבינה וניל, גרנולה קראנצ'ית, קרם קפה מעל לכל זה פרורי שוקולד מריר. קינוח כיפי שמתאים כפינוק גם ביום חול. רוצים לדעת איך מכינים? מצרכים: 150 גרם עוגיות פתי בר עלית 1 כף קפה מגורען אפריקאי של עלית (מומס ב-2 כפות מים רותחים) 50 גרם חמאה מומסת 250 מ"ל שמנת מתוקה יטבתה להקצפה 125 גרם גבינת סקי 1 גביע מעדן סקי וניל 1 אינסטנט פודינג וניל 1 כף קפה platinum של עלית (מומס ב-2 כפות מים רותחים) 1 כוס גרנולה אנרג'י שוקולד פרה מריר עלית לקישוט אופן ההכנה: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים, מוסיפים חמאה מומסת וקפה ומערבבים היטב. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, הגבינה, המעדן והפודינג עד שמקבלים קרם יציב. מחלקים את התערובת לשניים. לחצי מוסיפים את הקפה המומס ומערבבים. מעבירים כל תערובת לשקית זילוף. מרכיבים את הכוסות: מניחים מעט מתערובת הפתי בר הטחון בתחתית הכוס, מזלפים מעל שכבה של קרם הוניל, מעל מפזרים מעט גרנולה, מזלפים מעל מקרם הקפה ומקשטים בגילופי שוקולד מריר. גילוי נאות: #בשיתוףשטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס

A post shared by Neta Livne ♥️ נטע ליבנה (@netalivne) on

View this post on Instagram

הכנתי לכם מתכונים שיעשו לכם חגיגה בשולחן החג, אתם חייבים לרשום ולנסות @straussgroup #בשיתוףשטראוס #חגיגת_שבועות_עם_שטראוס רביולי גבינות עם רוטב דנונה וקרם תרד מצרכים: חבילת רביולי EAT GOOD ארטישוק אלה רומנה עלי מרווה סומק 1 גביע של יוגורט גריק (GREEK) לרוטב: 1 שן שום קצוצה 1 קופסה של שמנת יטבתה לבישול 1 גביע של דנונה מלח פלפל לפי טעם לקרם תרד: 0.5 קילו תרד "טעם הטבע" 100 מל יין לבן (או 70 מל מים + 30 מיץ לימון) 200 מל שמן זית או חמאה מלח פלפל ואגוז מוסקט לפי טעם אופן הכנה: קרם תרד: חולטים את התרד במים רותחים למשך 30 שניות ואז מוציאים לקערה עם מים וקרח בשביל לעצור את הבישול. מוסיפים את התרד יחד עם התבלינים והיין לתוך בלנדר חזק, ומתחילים לטחון. אחרי שכל התרד נטחן כמו שצריך מתחילים לזלף את השמן זית בפס אחיד לתוך הבלנד תוך כדי טחינה, עד לקבלת קרם חלק וטעים. לרביולי: במחבת חמה שמים תרסיס שמן זית יחד עם השום ומזהיבים טיפה, לאחר מכן מוסיפים את השמנת והדנונה יחד עם מלח פלפל ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה. בינתיים מוסיפים את הרביולי לתוך מים רותחים לבישול לפי הוראות החבילה, מסננים ומכניסים אל תוך הרוטב וממשיכים לבשל עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. להגשה צורבים את הארטישוקים עם תרסיס שמן, על מחבת או בעזרת ברנר, ומגישים בצורה שבא לכם. טרטר מוסר ים עם חומוס קרם תרד וצ‘יפס עלי גפן מצרכים: לטרטר: 100 גרם מוסר ים נקי וחתוך לקוביות 2 כפות של חומות שטראוס 1 כף עירית קצוצה 1 כף בצל סגול קצוץ 1 כף מיץ לימון שמן זית מלח ופלפל לפי טעם לקרם תרד: 0.5 קילו תרד 100 מל יין לבן (או 70 מל מים + 30 מיץ לימון) 200 מל שמן זית או חמאה מלח פלפל ואגוז מוסקט לפי טעם להגשה: 3 כפות קוואקר סומק עלי כוסברה עלי גפן גביע של יוגורט גריק (GREEK) אופן הכנה: קרם תרד: חולטים את התרד במים רותחים למשך 30 שניות ואז מוציאים לקערה עם מים וקרח בשביל לעצור את הבישול. מוסיפים את התרד יחד עם התבלינים והיין לתוך בלנדר חזק, ומתחילים לטחון. אחרי שכל התרד נטחן כמו שצריך מתחילים לזלף את השמן זית בפס אחיד לתוך הבלנד תוך כדי טחינה, עד לקבלת קרם חלק וטעים. בתוך מחבת מוסיפים את הקוואקר יחד עם תרסיס שמן זית ומבשלים על אש נמוכה על להזהבה קלה ועד שהקוואקר נהיה קריספי. לקבלת עלי גפן קריספי כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לטגן אותו בשמן עמוק במשך דקה עד שנהיה שקוף ואז להניח אותו על נייר סופג לסנן את כל השמן. להגשה: מערבבים את המרכיבים יחד בתוך קערה ומוציאים לצלחת, עם כף של יוגורט מעל לצד הקרם תרד, קריספי עלי גפן והקוואקר.

A post shared by Jimmy Chill (@jimmychillo) on